Netwerkregels voor programma's beheren

Standaard groepeert Kaspersky Endpoint Security alle programma's die op de computer zijn geïnstalleerd op naam van de leverancier van de software waarvan het de bestands- of netwerkactiviteit monitort. De programmagroepen worden op hun beurt gecategoriseerd in vertrouwensgroepen. Alle programma's en programmagroepen nemen de eigenschappen van de bovenliggende groep over: regels voor programmacontrole, netwerkregels voor programma’s en de prioriteit van uitvoering.

Net als het onderdeel Host Intrusion Prevention past het onderdeel Firewall standaard de netwerkregels voor een programmagroep toe wanneer de netwerkactiviteit van alle programma's in de groep wordt gefilterd. De netwerkregels voor programmagroepen definiëren de rechten van programma's in de groep om toegang tot verschillende netwerkverbindingen te krijgen.

Firewall maakt standaard een reeks netwerkregels voor elke programmagroep die door Kaspersky Endpoint Security op de computer wordt gevonden. U kunt de actie van Firewall die wordt toegepast op de standaard gemaakte netwerkregels voor de programmagroepen wijzigen. U kunt wel de prioriteit van de standaard gemaakte netwerkregels voor de programmagroepen niet bewerken, verwijderen, uitschakelen of wijzigen.

U kunt ook een netwerkregel voor een individueel programma aanmaken. Deze regel heeft dan een hoger prioriteit dan de netwerkregel van de groep waartoe het programma behoort.

In deze sectie

Een netwerkregel voor programma's maken

Een netwerkregel voor programma’s inschakelen en uitschakelen

De actie van Firewall voor een netwerkregel voor programma’s wijzigen

De prioriteit van een netwerkregel voor programma’s wijzigen